איך מקבלים קישור מוויקיפדיה (בלי שיסירו אותו)

ויקיפדיה הוא אחד האתרים החזקים והסמכותיים ביותר בעולם. לא פעם ולא פעמיים רבים מנסים להשחיל שם קישור או אפילו ליצור ערך חדש. ברוב המקרים זה מסתיים במפח נפש, כי העורכים בסוף מסירים את התוכן שהוספתם… אבל בכל הנוגע להשגת קישור מוויקיפדיה – זה ממש לא חייב להיות ככה.

במרדף הכמעט נצחי שלנו אחרי קישורים לקידום אורגני, אחד מכללי האצבע החשובים ביותר הוא גיוון במספר הדומיינים שמפנים אלינו (RD – Referring Domains). עדיף לקבל 100 קישורים מ-100 דומיינים שונים, מאשר 1,000 קישורים מ-10 דומיינים בלבד (מה שאומר שחלקם הם קישורי רוחב, שמשוכפלים דרך הפוטר או וידג'ט כלשהו – ולכן יעילותם פחותה).

איך משיגים קישור מוויקיפדיה

לפי ההיגיון הזה, אין ספק שוויקיפדיה יכולה לעזור לנו בבניית הקישורים (למרות שכל הקישורים שם מתויגים כ-nofollow, זה לא משנה – לכל קישור מאתר סמכותי יש השפעה). אבל בניגוד לכל מקור אחר, בוויקיפדיה יש עורכים קפדניים מאוד.

בעוד שניתן לקנות כתבות ממומנות באתרי החדשות והתוכן הגדולים, בוויקיפדיה אין אפשרות כזו. מדוע?

ההסבר פשוט: לא ניתן לקנות את דרכנו לוויקיפדיה, וזאת כדי לשמור עליו כאחד ממקורות המידע האמינים ביותר עלי אדמות. אפילו מדענים וחתני פרס נובל אמרו שהם משתמשים בוויקיפדיה כמקור מידע אמין בנושאים מדעיים ואחרים.

כדי שנוכל להציב קישור בערך כלשהו בוויקיפדיה, הקישור חייב לענות על שלושה קריטריונים עיקריים:

  • רלוונטיות.
  • ערך אנציקלופדי / ערך מוסף.
  • לא מסחרי / שיווקי.

למעשה אלו גם הקריטריונים העיקריים להוספת ערך חדש בוויקיפדיה, למרות שבמקרה הזה הדגש הוא יותר על מהות אנציקלופדית.

איפה ניתן להוסיף קישור בוויקיפדיה

מן הסתם, לא בכל מקום ניתן להוסיף קישורים. לכל ערך בוויקיפדיה יש מבנה מסוים שאותו צריך להכיר, ולדעת איך לזרום בהתאם. הוספת הקישורים אפשרית בשני מיקומים עיקריים: או כחלק מקטגוריית "קישורים חיצוניים" בסיום הערך, או כחלק מ"הערות השוליים" שמשתלבות גם בגוף התוכן וגם בסיום (באמצעות מספרים מ-1 והלאה).

איך מקבלים קישור ויקיפדיה

ההחלטה באיזה מהאפשרויות להשתמש, תלויה בסוג הקישור שנרצה להוסיף: הערות שוליים הם בדרך כלל מקורות מידע סופר-אמינים, כך שיהיה לנו קשה יותר לתרום את חלקנו עם קישור אמין משלנו. לעומת זאת, הקישורים החיצוניים בוויקיפדיה "אוכלים כמעט הכול", למעט קישורים שחורגים משלושת הפרמטרים שהוצגו קודם לכן.

כדי ללכת על בטוח ולוודא שהקישור יישאר אחרי שנוסיף אותו – ההמלצה שלי היא להשתמש בקישורים החיצוניים ולא בהערות השוליים. אבל כמובן שזה נתון לשיקולכם/ן.

רוצה להתקדם?

    קידום אורגניייעוץ SEOשיעור פרטי

    איך מוסיפים קישור בוויקיפדיה (בלי להסתכן שיורידו אותו)

    השיטה למעשה פשוטה מאוד, ודורשת כמה שלבים מקדימים טרם תוכלו להוסיף את הקישור עצמו. במקום לדחוף קישור ישיר לאתר שלנו, נשתמש בחוכמה בקישור עקיף.

    הנה השלבים העיקריים בתהליך:

    שלב 1 – נחפש בוויקיפדיה ערך רלוונטי לתחום העיסוק שלנו

    אין כמעט מצב שלא נוכל למצוא ערך שיתאים לעסק שלנו, גם אם אנחנו בתחום שאיבת הביוב (במחילה מכל העוסקים בתחום). לאחר מכן נבדוק האם יש בו קטגוריה של קישורים חיצוניים בתחתית הערך. אם אין, נחפש ערך אחר עד שנמצא.

    שלב 2 – נפרסם מאמר מקצועי במקור סמכותי

    בשלב זה נכתוב מאמר מקצועי ולא שיווקי או יחצני, כדי שלא "יריח" מתוכן ממומן כבר ממבט ראשון. את המאמר נפרסם באחד מאתרי החדשות או התוכן המובילים, כגון ynet, דה מרקר, כלכליסט, ישראל היום, בחדרי חרדים וכן הלאה. כפי שציינתי בהתחלה, כיום יש מספר מקורות דרכם ניתן לרכוש כתבה בכל אחד מהאתרים הגדולים.

    כל אתר מוכר לציבור ישרת כאן את המטרה, מפני שאנחנו משתמשים בו כבמה פרסומית, ולמעשה "רוכבים עליו" לצורך הגדלת הסמכות והאמינות שלנו (מה שנקרא Parasite SEO / Barnacle SEO). המאמר חייב לכלול קישור לאתר שאותו אנחנו רוצים לקדם, רצוי מביטוי מותג אבל אפשרי גם מביטוי גנרי רלוונטי. זו שיטה טובה מאוד לקידום אתרים באופן כללי, וכן לניהול מוניטין באינטרנט עבור אישים ועסקים.

    שלב 3 – נשתול קישור למאמר בעמוד הוויקיפדיה הרלוונטי

    זוכרים שבשלב הראשון ביקשתי למצוא ערך ויקיפדיה, עם קישורים חיצוניים בסיום? כעת עליכם "להשתלב בקהל", ולהשחיל קישור לקטגוריה הזו.

    לצורך כך נקליק תחילה על "עריכה" בצמוד לקטגוריית "קישורים חיצוניים". אל תתבלבלו ותקליקו בטעות על "עריכת קוד מקור". זה לא מה שאתם רוצים.

    לאחר מכן רוב הסיכויים שייפתח פופ-אפ ואז תצטרכו שוב לבחור ב"עריכה" (לא "עריכת קוד מקור"), ואז ויקיפדיה תודיע לכם שאינכם מחוברים לחשבון (מי שיש לו חשבון – מצוין). במצב כזה כתובת ה-IP שלכם תירשם ותתועד, אבל זה ממש לא צריך להטריד אתכם. אם זה כן מטריד אתכם, תמיד אפשר להיכנס דרך כתובת IP מזויפת בשירות VPN כלשהו.

    בשלב הבא תגיעו למצב עריכה, ותוכלו להוסיף עוד בולט לרשימת הקישורים הקיימת. לדוגמה, במקרה המוצג למעלה יש 3 קישורים, ולכן נוסיף קישור רביעי. הנה דוגמה לקישור שהשחלתי עבור האתר שלי באחד מערכי ויקיפדיה לפני שנה או יותר, והוא עדיין שם גם כיום:

    אומנם במקרה הזה לא השתמשתי באתר חדשות מוכר במיוחד; אבל עדיין מדובר באתר מספיק סמכותי כדי להשאיר את הקישור הרלוונטי במקומו.

    באותו אופן הצבתי כמה וכמה קישורים כאלה בוויקיפדיה עבור לקוחות שלי. אומנם אי אפשר לגזור מקישור אחד את מידת ההשפעה על הקידום האורגני, אבל כמו כל קישור אחר מאתר סמכותי – הוא עושה את תפקידו; למרות שמדובר (שוב) בקישור nofollow שלא מעביר פייג' ראנק.

    ומה איתכם? הצלחתם או נכשלתם בהוספת קישור ויקיפדיה?

    דילוג לתוכן