תמלול אוטומטי בגוגל דוקס: איך כותבים מאמר ב-5 דקות

גוגל דוקס מאפשר כתיבה אוטומטית באמצעות הקלדה קולית. ניתן להקליד טקסט באמצעות קולכם שלכם – או לתמלל סרטונים, פודקאסטים ושאר מקורות אודיו. איך עושים זאת ועל הדרך כותבים מאמרים ב-5 דקות?

תמלול אוטומטי

אנשים רבים כיום מתפרנסים מעולמות רבים של תוכן לסוגיו, וזה כולל כמובן גם תוכן טקסטואלי. תחום השיווק הדיגיטלי הוא צרכן גדול של תוכן, אך תוכן נדרש גם בתחום העיתונות והתקשורת וכן בתחומים נוספים.

בעולם השיווק הדיגיטלי יש דרישה גדולה ובלתי פוסקת לתכנים, ובשל כך תמיד מחפשים קיצורי דרך שיעשו את העבודה קצת יותר מהר – בלי לרדת באיכות. אחת הדרכים לעשות זאת היא באמצעות תמלול אוטומטי של טקסט מתוך מגוון רחב של מקורות.

לא רבים מודעים לכך, אבל גוגל DOCS מאפשר לעשות בדיוק את זה – בקלות רבה.

איך עושים תמלול אוטומטי בגוגל דוקס

שלב 1 – פותחים מסמך חדש.

שלב 2 – ניגשים לתפריט הראשי, ובקטגוריית "כלים" מקליקים על "הקלדה קולית".

הקלדה קולית בגוגל דוקס

שלב 3 – ברגע שמופיע אייקון המיקרופון, מקליקים עליו לתחילת הקלטה. כדי לסיים מקליקים שוב.

שלב 4 – מדברים אל המכשיר (מחשב או סמארטפון, בהנחה שהמיקרופון הפנימי פועל) והמילים יוקלדו אוטומטית.

הקלדה קולית בגוגל דוקס

תמלול אוטומטי של סרטונים, פודקאסטים ועוד

באותו אופן ניתן לתמלל כל מקור חיצוני אחר של סאונד, ובתנאי שמופיע בו דיבור כלשהו. למשל, אם אתם רוצים לכתוב מאמר בנושא כלשהו, חפשו סרטון הסבר בנושא או פודקאסט עם מנחה אחד (כדי שלא יהיה בלבול בין שני מקורות של טקסט).

לאחר שמצאתם את מקור האודיו – הפעילו את המיקרופון של גוגל דוקס ובמקביל הפעילו את הסרטון שמצאתם. המתמלל האוטומטי יתחיל לכתוב בהתאם לזרם המילים, וכל מה שיישאר לכם לעשות בסיום הוא לתקן טעויות ושגיאות (כי, מה לעשות, זה רחוק מלהיות מושלם – אבל עדיין חוסך זמן עבודה).

לאחר מכן יהיה לכם מאמר מוכן שדורש מכם רק שבריר מזמן העבודה של מאמר רגיל. כמו כן תוכלו לתמלל סרטוני יוטיוב ולשלב את הטקסט בצורת כתוביות – דבר שיסייע לקידום הסרטון.

רוצה להתקדם?

    קידום אורגניייעוץ SEOשיעור פרטי

    דרישות מינימום

    כדי שזה יעבוד ואכן תצליחו לתמלל את הקול לטקסט, צריך להיות מודעים ומוכנים מראש לכמה דברים:

    1. כמו תמיד בהשוואה לאנגלית, עברית קשה שפה. לא תמיד המתמלל האוטומטי של גוגל דוקס יצליח לשמוע או להבין את המילים בצורה הנכונה. לדוגמה, בצילום המסך השני חסרה האות ל' במילה "הקלדה" (אמור היה להיות: דוגמה להקלדה). מסיבה זו תצטרכו כמובן לעבור על הטקסט הכתוב בסיום, לערוך ולתקן היכן שצריך.
    2. אם גובה הסאונד נמוך מדי וקשה לשמיעה או שהמילים אינן ברורות דיין, ייתכן שגם המתמלל ייתקל בקשיים ולא יצליח לעשות את עבודתו. קחו זאת בחשבון.
    3. מומלץ לדבר במהירות סבירה ולא מהר מדי, כדי שהמתמלל לא יפספס (בייחוד כשמדובר בעברית. באנגלית כנראה יהיה לו קל יותר). כמו כן רוב הסיכויים שהמתמלל לא יבין סלנג, כך שרצוי להיצמד למילים ידועות.
    4. עדיף שלא יהיו רעשי רקע או מוזיקה כחלק מהסרטון (או סביבכם), כדי שהמתמלל יוכל להבחין במילים בקלות רבה יותר.

    על הדרך: כתיבה אוטומטית באמצעות בינה מלאכותית

    רבות דובר ועוד ידובר על מהפכת ה-AI שכובשת את העולם במגוון רחב של תחומים. מהפכה זו לא פוסחת גם על תחום התוכן לסוגיו, ויש כיום לא מעט שירותי AI שמספקים תוכן אוטומטי שנוצר לפי בקשה. אחד מהשירותים בהם נתקלתי ממש לאחרונה נקרא Rytr.me

    לאחר הרישום (בחינם) תוכלו להתנסות ביצירת תכנים טקסטואלים למגוון מטרות – בלוג, תוכנית עסקית, מודעות ממומנות, טייטלים ותיאורים לעמודי אתר, תיאורי מוצרים, אימיילים, דפי נחיתה ועוד. בוחרים את השפה הרלוונטית ואת טון הכתיבה (שכנועי, רגשי, ביקורתי, מצחיק ועוד), מוסיפים טקסט התחלתי אודות הנושא – וה-AI ממשיך משם.

    rytr.me - תוכן אוטומטי עם בינה מלאכותית

    סימון שורת טקסט פותח חלונית קטנה שמאפשרת להרחיב ולהוסיף עוד תוכן באותו נושא, לנסח מחדש, לתקן ועוד. החשבון החינמי מוגבל מאוד ואחרי כמה ניסיונות בודדים תתבקשו לעבור לגרסה בתשלום, ואכן 29 דולר בחודש הם סכום פעוט כדי לחסוך לעצמכם שעות של עבודה וטרחה – ולקבל מאמרים בכל נושא עלי אדמות.

    כמובן שגם פה בטח תידרש עין בוחנת ובודקת, בייחוד אם הכתיבה היא בעברית; אבל סך הכול זה שירות מעולה לדעתי, ואני אישית שוקל להתחיל להשתמש בו בתשלום.

    בסופו של דבר ויתרתי על הרעיון הזה. תוכן אוטומטי בעברית עדיין לא הגיע לרמת איכות מספקת לדעתי.

     

    דילוג לתוכן