אחוזי הקלקה: מה זה ואיך תשפרו את מצבכם

כאשר אנחנו מפרסמים באינטרנט, אנו מוצפים בנתונים סטטיסטיים מרובים ושונים. מאוד פשוט ללכת לאיבוד בתוך כל המידע סביב המודעות שאתם מפרסמים, אך יש כמה נתונים ומספרים שצריך לתת עליהם את הדעת יותר מאחרים. אחד מאותם מדדים, שיראו לכם את הדרך להצלחה בשיווק הדיגיטלי, הוא אחוזי הקלקה (CTR).

למעשה, החשיבות של אחוזי הקלקה לאתר היא מהותית לא פחות מדירוג האתר במנוע החיפוש. לראיה עומדת העובדה שאם האתר שלכם מדורג בתחתית העמוד הראשון, שיפור אחוז ההקלקה גם ללא שינוי במיקום יצ’פר אתכם כך שבסופו של דבר האתר יעלה גבוה יותר בתוצאות החיפוש.

שיפור CTR אורגני באתר

אז איך משפרים CTR לאתר?

לפני שאביא לכם שיטות מוכחות לשיפור אחוזי הקלקה לאתר שלכם, אתעכב על עוד פרמטר אחד חשוב והוא כמובן הנוסחה לחישוב אחוזי ההקלקה לאתר. אומנם מדובר על משהו קצת טכני ומתמטי, אך על מנת שתוכלו להבין לעומק את הנושא – יש חשיבות במתן דגש על החישוב הזה:

כמות הקליקים על מודעה או קישור (Clicks) ÷ כמות החשיפות (Impressions) = אחוז ההקלקה (CTR)

עוד דבר שחשוב לתת עליו את דגש, הוא התחרות בשוק בו האתר שלכם פועל וכן ממוצע אחוז ההקלקה בתחום שלכם. באופן כללי אחוז ההקלקה על מודעות גוגל עומד בממוצע על 3%, ובמודעות פייסבוק אנו רואים כבר ממוצע אחר לגמרי אשר עומד על 0.9%. מומלץ לבצע מחקר קטן על אחוזי ההקלקה בתחום שלכם, על מנת שתוכלו להבין היכן האתר שלכם ממוקם ביחס למתחרים.

שיטות לשיפור אחוזי ההקלקה

1. טייטלים ותיאורים

מדובר על הבסיס החשוב ביותר לשיפור אחוזי ההקלקה לאתרכם. אחרי הכל, אלו הם שני הפרמטרים הבולטים ביותר לעיניו של הגולש בזמן החיפוש, והם גם הפרמטרים המרכזיים שיכריעו האם הגולש יקליק וייכנס לאתר שלכם – או לא.

טיפים לשיפור:

  • כותרות שליליות מובילות לאחוז הקלקה גבוה יותר באופן מפתיע לעומת כותרות חיוביות (למשל: במקום “5 דברים שאתם חייבים לעשות” רשמו “5 דברים שאתם חייבים להימנע מהם”).
  • בחנו מה האחרים כותבים והשתדלו להיות יותר מקוריים.
  • שלבו נתונים מספריים או משהו אטרקטיבי כגון סוגריים, או כל דבר חריג שיסקרן את הגולש (למשל כוכביות דירוג).

2. תחושת דחיפות

כאשר אנו מייצרים אצל הגולש תחושת בהילות, עם שעון שסופר את זמנו לאחור, אנו למעשה יוצרים עליו לחץ חיובי. הוא יודע שעל מנת ליהנות מהטבה מטורפת יש לו זמן קצוב להחליט. בכך אתם מייצרים אצלו את אחד מהפחדים החזקים ביותר בעולם המודרני – FOMO (הפחד מלהחמיץ דבר מה).

תחושת דחיפות - קנה עכשיו!

רוצה להתקדם?

    קידום אורגניייעוץ SEOשיעור פרטי

    3. כתובת העמוד היא בעלת חשיבות

    ה-URL של העמוד אליו אתם מנסים להביא את המשתמש, הוא בעל חשיבות בדיוק כמו כל פרמטר אחר. אל תהיו עצלנים ותשאירו את הכתובת כפי שהאתר מייצר בצורה אוטומטית, לעיתים בנאלית לחלוטין ולעיתים עם מספרים ואותיות רנדומליות. חשבו על כותרת שקשורה לנושא; כותרת שמשתמשת במילת המפתח, ומושכת גולשים לרצות להקליק עליה. מחקרים בתחום מראים כי שיפור של הכתובת עצמה, יכול לשפר את אחוזי ההקלקה ברמה של עד 45 אחוזים.

    4. שימוש ברגש

    אולי הקלישאה הגדולה ביותר בעולם השיווק היא גם הנכונה ביותר: עליכם לגרום לגולשים להרגיש. כיצורים חושיים אנו מבצעים פעולות בצורה רגשית ולא מושכלת, בעיקר קניות או שיתופי פוסטים וכן שאר דברים שיסייעו לבלוג / האתר להיחשף ליותר אנשים. הרגש הוא המפתח לליבו של האדם, וכן דרך נהדרת לעקוף את השכל הישר. אם תצליחו לייצר רגש אצל הגולש, הוא יעניק לכם את הקליק שאתם מייחלים לו.

    5. לא לשכוח הנעה לפעולה

    הרבה מאיתנו מייצרים מודעות, מבצעים מבחני A/B ועושים את כל הפעולות הנדרשות וההכרחיות. אך בסופו של יום אנו שוכחים דבר אחד חשוב – הנעה לפעולה. הגולש הממוצע לעיתים עצלן ולא תמיד יגדיל ראש, לכן עליכם לעודד אותו לבצע את הפעולה הדרושה. זאת על ידי הנעה לפעולה שלא תרגיש תוקפנית, אלא תגרום לו לרצות לבצע אותה מטעמו ולא להרגיש שהוא מובל לכך. השתמשו בטיפים הקודמים על מנת לייצר הנעה איכותית לפעולה. רגש ודחיפות יסייעו לכם בכך.

    לסיום

    אחרי שהבנו מה זה אחוזי הקלקה, וכיצד ניתן לשפר אותם כדי להרוויח עוד כמה גולשים שיגיעו אליכם, עכשיו התור שלכם. ישמו את השיטות המוצעות במאמר, ואל תשכחו ששיפור ה-CTR הוא רק חלק אחד ממערך שלם של שיווק דיגיטלי. יש עוד פרמטרים וכלים לשפר את האתר שלכם, ולהפוך אותו לאחד שעובר בעבורכם.

    בהצלחה!

    דילוג לתוכן