איך ליצור אסטרטגיית תוכן [שגם תביא יותר הכנסות]

המטרה העיקרית של כל נכס עסקי היא בראש ובראשונה לייצר עוד הכנסות. ככל שנמקד את התכנים בצורה מיטבית לקהלי היעד, כך נשפר משמעותית את אחוז ההמרה ונגדיל את ההכנסות לאורך זמן.

אסטרטגיית תוכן מאפשרת לתכנן מראש את כל התכנים מבעוד מועד, כך שלא תיאלצו לשבור את הראש מחדש בכל פעם. רשימת הנושאים כבר מוכנה; כל מה שצריך לעשות הוא ליצור את התוכן – טקסט, תמונות, סרטונים, טבלאות, כלים מיוחדים ועוד.

קבלו אסטרטגיית תוכן אפקטיבית לעסק שתתאים גם לאתר וגם לנכסים דיגיטליים נוספים.

אסטרטגיית תוכן לאתר

שלב 1 – מחקר לקוחות

בצעו מחקר / סקר / ראיון מקדים אצל לקוחות העסק, כדי ללמוד מהם כמה דברים חשובים שיעזרו לכם ליצור תוכן שיווקי ממוקד:

  • בעיות / כאבים שהתקיימו לפני שימוש במוצר / בשירות.
  • כיצד המוצר / שירות פותר את הבעיות / כאבים.
  • כיצד הם משתמשים במוצר / שירות.
  • פתרונות חלופיים שהם שקלו.
  • מדוע דווקא המוצר / שירות שלך לעומת אחרים.

השאלות והתשובות יסייעו לכם להבין את הנקודות הכאובות, לדבר עם לקוחות פוטנציאליים, להנחות אותם במסע הלקוח ולהמיר אותם ללקוחות משלמים.

תוכן ממיר פותר את הבעיות של הלקוח הפוטנציאלי, באמצעות הצבת המוצר / שירות כפתרון העיקרי לבעיה. מחקר לקוחות הופך את התהליך הזה לקל יותר בצורה משמעותית.

בשלושת החודשים הראשונים ליישום הפרויקט מומלץ לתת פוש רציני. אם אפשר ליצור ולפרסם לפחות עמוד תוכן אחד ביום – מצוין. אם זה לא אפשרי, השתדלו להגיע לעמוד תוכן אחד לפחות בכל שבוע. לאחר 3 חודשים אפשר להוריד את הקצב, אבל לא להפסיק לחלוטין.

לחלופין – לאחר 3 החודשים הראשונים או לאחר שהגעתם ל-100 / 150 עמודים באתר, אפשר להתחיל להתרכז בעדכון תוכן קיים במקום ביצירת תכנים חדשים. למרות זאת, אל תפסיקו לחלוטין ליצור תוכן חדש.

שלב 2 – מיקוד בחיפושי רכישה

כדי לוודא שאתם לא רק מביאים טראפיק לאתר, אלא כזה שהוא גם רלוונטי במטרה לרכוש – צריך לטרגט חיפושים בעלי כוונת רכישה. למעשה כבר בשלב הזה אנו מסובבים את משפך השיווק ב-180 מעלות, ומתחילים קודם עם תחתית המשפך (BOF – Bottom of Funnel).

מה זה אומר? לדוגמה: שאילתות חיפוש שמבקשות השוואה בין חלופות או מוצרים ושירותים דומים. כמו כן סקירות של מתחרים לעומת המוצר / שירות שלנו. אם אנו מוכרים מוצרים של מותג X, נתמקד בביטויי חיפוש שעושים השוואה למותג Y.

ביטויים לדוגמה בתחום תוכנות המייל:

  • אקטיב טרייל לעומת מיילצ'ימפ
  • אלטרנטיבות למיילצ'ימפ
  • וכן הלאה

בעברית לא תמיד יש נפח חיפוש לביטויים מהסוג הזה, אבל עדיין כדאי להשקיע בתוכן השוואתי כדי לטרגט קהלים שכבר מוכנים לרכישה.

רוצה להתקדם?

    קידום אורגניייעוץ SEOשיעור פרטי

    שלב 3 – מיקוד בחיפושי התעניינות ונקודות כאובות

    בשלב זה נרצה לטרגט קהלים שמחפשים את המוצרים / שירותים הכי טובים בתחום מסוים (אמצע המשפך השיווקי – MOF). בדרך כלל ניתן לעשות זאת על ידי מאמרי רשימה המציגים את הפתרונות הכי טובים בתחום העיסוק שלכם.

    לדוגמה:

    • 10 תוכנות המייל הכי טובות
    • 20 הכלים הטובים ביותר לשיווק במייל
    • וכן הלאה

    שלב ביניים – אנחנו עדיין נמצאים בשלב האמצעי במשפך השיווק, אבל כעת נתמקד בבעיות שהוצפו על ידי הלקוחות במחקר המקדים. סוגי התכנים המתאימים כאן יהיו מאמרים ומדריכים שמטרתם ללמד (How To), דוגמאות, תבניות חינם וכן הלאה.

    לדוגמה:

    • איך כותבים ניוזלטר
    • תבניות מוכנות לשיווק במייל
    • וכן הלאה

    שלב 4 – מיקוד בנושאי רוחב

    כעת הגענו לשלב האחרון במשפך השיווקי, שלב המודעות הראשונית (TOF – אל תשכחו, הפכנו את המשפך על ראשו). בשלב זה נרצה לפעול בשתי רמות במקביל.

    ברמה הראשונה ניצור תכנים המציגים מידע מקצועי בתחום, כגון סטטיסטיקות, הגדרות של מושגים וכן הלאה. דוגמה למילות מפתח רלוונטיות:

    • מה זה שיווק במייל / ניוזלטר
    • סטטיסטיקות אודות שיווק במייל / ניוזלטר
    • וכן הלאה

    ברמה השנייה ניצור תכנים שמטרתם ללמד אודות המוצר / שירות:

    • טיפים לשיווק במייל
    • איך יוצאים ניוזלטר לאתרי מכירות
    • וכן הלאה

    שלב 5 – קידום התוכן שיצרתם

    כל עמוד תוכן / פוסט בבלוג צריך להיות בפורמט של מדריך המסייע לפתור בעיות באמצעות המוצר או השירות. השתדלו להיות כמה שפחות מכירתיים.

    הציגו את המוצר או השירות בפעולה, והראו כיצד הם פותרים את הבעיה או הבעיות של קהל היעד. מומלץ לעשות זאת באמצעות שילוב של צילומי מסך (מומלץ עם tango.us), אנימציות גיף (עם gyazo.com) וכן סרטונים. כמובן שהקידום צריך לכלול גם את כל פעולות ה-SEO הנדרשות באופן שוטף.

    מעבר לכך יש להשתמש בכל הנכסים הרלוונטיים הנוספים בהם ניתן להגיע לקהל היעד שלכם. לדוגמה, אם צילמתם סרטון ליוטיוב כדאי לעשות ממנו גרסה מקוצרת גם לאינסטגרם ולטיקטוק, או אפילו גרסה לפרסום ממומן בפייסבוק.

    קידום צולב (שעליו כבר כתבתי בעבר) יאפשר לכם להשתמש בכל נכס קיים, לקידום שאר הנכסים שלכם: אתר הבית יקדם את כל הנכסים; הניוזלטר יקדם את אתר הבית ואת היוטיוב; האינסטגרם והטיקטוק יקדמו במקביל את האתר וכן הלאה.

    חשוב מאוד להקפיד על נכסים דיגיטליים מגוונים, כדי להבטיח מקסימום נראות לתוכן שלכם. כמו כן חשוב להבין את ההבדל בין נכסים שמציגים את התכנים שלכם לאורך זמן (אתר או יוטיוב למשל, יוצגו לאורך זמן בגוגל וביוטיוב) ובין נכסים שבהם התוכן נעלם במעמקי הפיד אחרי כמה ימים או שבועות (שאר הרשתות החברתיות).

    קידום אפקטיבי של כל הנכסים ניתן לעשות גם באמצעות רכישת כתבות ממומנות או באמצעות יחסי ציבור. כתבות מהסוג הזה, בין אם טקסט ובין אם וידאו, נשארות בדיגיטל לאורך שנים וממשיכות לייצר לכם חשיפה, לצד הגדרתכם כאוטוריטה מקצועית.

    שלב 6 – איסוף מיילים

    בעידן שבו מחסלים לאט לאט את אפשרויות הטרגוט ועוגיות צד שלישי, מידע צד ראשון הופך להיות מכרה זהב (והוא למעשה תמיד היה כזה). כדי לאסוף מיילים של לקוחות מתעניינים הרבה יותר בקלות, הציעו שדרוגי תוכן בעמודים קיימים.

    שדרוג תוכן הוא למעשה בונוס ממוקד וספציפי, שעוזר להשלים את הפוסט: תבניות, רשימות לביצוע (צ'קליסט), רשימת מקורות ועוד.

    פוסט לדוגמה: איך כותבים תוכנית עסקית – המדריך המלא
    שדרוג תוכן: קבלו תבנית חינמית לכתיבת תוכנית עסקית

    השדרוג ניתן, מן הסתם, רק למי שמספק כתובת מייל. לשדרוגים כאלה יש בדרך כלל אחוזי המרה גבוהים מאוד, והרי לכם רשימת תפוצה של לקוחות המתעניינים ספציפית במוצר / שירות שאתם מציעים.

    בהצלחה!

    דילוג לתוכן