שיווק למתקדמים: קניית דאטה מאתרים של אחרים

השיווק הדיגיטלי קיים כבר מעל 20 שנה, אך רק בשנים האחרונות עבר מהפך של ממש. בעוד שבעבר היה ניתן להשתמש רק בדאטה מנכסים שלנו, כיום אפשר לקנות דאטה גם מנכסים דיגיטליים של אחרים.

מעל 90% מהמבקרים באתר שלכם, יעזבו אותו ללא שום המרה – ללא יצירת קשר, רכישה, רישום לניוזלטר ועוד. כדי לשנות את הנתון הזוועתי הזה, ולהגדיל את הסיכוי שיפנו אליכם ו/או ירכשו מכם, מומלץ לא לחכות עד לפעם הבאה שאותם משתמשים ייכנסו שוב לאתר; אלא "לרדוף אחריהם" ולפנות אליהם מיוזמתכם.

למרבה המזל יש כמה דרכים לעשות זאת: החל מרימרקטינג ואוטומציות של מסרים שיווקיים (מייל, SMS), וכלה בשיטות מתקדמות יותר של רכישת קהלים מוכנים.

קניית דאטה מספקים חיצוניים

שיווק דיגיטלי מסורתי: דאטה מנכסים בבעלותנו

קשה מאוד לדמיין את עולם השיווק הדיגיטלי בלי רימרקטינג או יצירת קהלים. הפעולה הבסיסית והפשוטה הזו, כביכול, של פנייה מחדש לקהלים שכבר היו אצלנו – מגדילה ומשפרת את סיכויי ההמרה באופן משמעותי.

לדוגמה, שיווק מחדש מבוסס על פעולה פשוטה. נניח שיש לכם אתר בתחום מסוים, ואתם רוצים לוודא שהמשתמשים לא רק מבקרים בו, אלא גם עושים את מה שאתם צריכים (ליד, רכישה וכו'). כדי לשפר את הסיכוי לכך, ניתן לתייג / לצבוע כל מי שנכנס לאתר. לאחר מכן נציג לו מסרים שיווקיים שיזכירו בעדינות, שכדאי ומשתלם לחזור אליכם להשלמת התהליך.

כך בעצם אנו יוצרים רשימות רימרקטינג, המבוססות על המבקרים באתר/ים שלנו. דבר דומה מתרחש בגזרת הקהלים – רובנו יכולים ליצור מגוון קהלים, אבל כמעט תמיד כאלה שמבוססים רק על מספר מצומצם מאוד של נכסים.

אבל מה אם אנו רוצים להרחיב את היריעה, ולהגיע בצורה דומה לעוד קהלים רלוונטיים? לרוב העסקים הקטנים והבינוניים יש בדרך כלל אתר אחד בלבד שממנו ניתן לחלץ דאטה שכזה. אומנם תמיד ניתן להרחיב קהלים או ליצור לוקאלייק, אבל הבינה המלאכותית שעושה זאת לא תמיד קולעת למטרה.

דיגיטל מתקדם: קניית דאטה מנכסים אחרים

הפתרון מגיע מתוך עולם שלם שנקרא DaaS – Data As A Service. במקום לסמוך רק על דאטה ממקור אחד או שניים הנמצאים בבעלותנו – אפשר פשוט לקנות רשימות רימרקטינג וקהלים מוכנים מאתרים אחרים.

אחת הפלטפורמות החדשות יחסית בתחום היא Repixel.co, שמהווה בעצם שוק פתוח למכירה ורכישה של דאטות (עדכון: האתר כבר לא פעיל). נכון לעכשיו מדובר בדאטות של פייסבוק ואינסטגרם, אבל אני מניח שגם פלטפורמות נוספות ישולבו בהמשך.

כל אחד שיש בבעלותו אתר או כמה אתרים, יכול להציע את הדאטה שלו למכירה ברה-פיקסל בסכום חודשי שהוא קובע. על הדרך אפשר להרוויח מזה סכום חודשי נחמד, החל מעשרות דולר וכלה בסכומים גבוהים מאוד (תלוי כמה אתרים יש לכם, כמה משתמשים בכל אתר ומה הסכום החודשי).

מנגד יש קונים שנרשמים ומשלמים את הכסף עבור הדאטות המוצעות, לשימושם הפרטי. לדוגמה, אתרים בתחום האוכל מציעים קהלים מוכנים למכירה, עבור כל מי שרוצה לטרגט קהלים רלוונטיים בתחום האוכל.

רוצה להתקדם?

    קידום אורגניייעוץ SEOשיעור פרטי

    למה זה טוב?

    כי זה חוסך זמן יקר, משאבים ועיסוק בלתי פוסק בניהול קמפיינים משלנו, רק כדי שנוכל ליצור קהלים ממוקדים ממשתמשים רלוונטיים. אתרים כגון רה-פיקסל פשוט מגישים לנו אותם מוכנים מראש, בלי לטרוח כלל.

    פשוט מעלים את הרשימות / הקהלים למנהל המודעות, ומתחילים לפרסם למשתמשים סופר ממוקדים ורלוונטיים. ובל נשכח גם את האפשרות להרחיב קהלים וליצור גם קהלי לוקאלייק (קהל דומה לזה שכבר הביא לנו תוצאות).

    יש לציין שרה-פיקסל גוזרת 20% עמלה מכל עסקה המתבצעת דרכה. התשלום נגבה רק מצד הפבלישר / מוכר ולא מצד המפרסם / קונה.

    בנימה אישית אציין שמכיוון שאני עוסק רק בקידום אורגני במנועי חיפוש, לא הייתי מודע לאפשרות של רכישת דאטה כשירות פתוח לכולם. אומנם ידעתי שיש מסחר בדאטה שמתקיים בדרך כלל "מתחת לשולחן", אבל לא ידעתי שזה מקובל עד כדי כך שגם גופים גדולים כמו נילסן ואורקל קלאוד עוסקים בתחום (הקרדיט לקבוצת טרגטת בפייסבוק, בניהול רוברט נחום ויורי שוב).

    האם זה חוקי?

    אומנם אני לא עורך דין, אבל נראה לי שיש שני צדדים למטבע הזה. מצד אחד, ועד כמה שידוע לי, אין כאן הפרה של חוק כלשהו. אם מותר לצבוע קהלים בנכסים שלנו, אין שום מניעה להשתמש בקהלים צבועים מנכסים של אחרים.

    בנוסף, אם מציינים זאת מראש בתנאי הפרטיות באתרים השונים – רוב הסיכויים שזה מכסה על כל היבט משפטי שעלול לצוץ בעתיד. הסכמתם לתנאי הפרטיות והשימוש באתר? הסכמתם שנשתף את הדאטה שלכם עם צד שלישי. ובינינו, אין אחד שקורא באמת את תנאי השימוש והפרטיות… כולם מקליקים כדי להעלים את ההודעה המציקה על שימוש בעוגיות.

    מצד שני, זוכרים מה קרה לקיימברידג' אנליטיקה? החברה אספה נתונים אודות עשרות מיליוני אנשים בפייסבוק, והשתמשה בהם ליצירת קמפיינים ממוקדים שבסופו של דבר תרמו לניצחונו של טראמפ במרוץ לנשיאות ארה"ב. אז אם אנליטיקה ופייסבוק חטפו חזק בגלל כריית נתונים מאחורי הקלעים, כנראה שאכן יש כאן בעיה חוקית כלשהי. אבל שוב, אני לא משפטן ואולי זה מותר בתנאים מסוימים.

    שורה תחתונה

    אני חושב שהנושא הזה הוא אחד המרתקים והחשובים בעולם הדיגיטל בשנים האחרונות. עצם האפשרות לפנות לכמויות גדולות של קהלים שלא אנחנו יצרנו, מגדילה את טווח החשיפה שלנו באופן משמעותי. זה כמעט כמו לקבל גישה לפרסום בעוד כמה עשרות או מאות אתרים נוספים, שאליהם לא הגענו עד כה.

    דילוג לתוכן