כתיבת תוכן אוטומטי עם AI – האם זה באמת עובד?

סוכנות הידיעות AP מייצרת מאמרי חדשות אוטומטיים באמצעות בינה מלאכותית מאז 2014. איך ייתכן ששאר תעשיית הדיגיטל נזכרה רק עכשיו להשתמש בתוכן AI? ואיך Chat GPT נכנס לתמונה?

ככל שחולפים הימים, כך אני נעשה יותר ויותר מודע לאפשרויות המדהימות של AI. מעבר ליישומים המרהיבים בתחומי הרפואה, המדע, המסחר במניות ואפילו הארכאולוגיה – אחד מהם הוא האפשרות לייצר כמויות גדולות של תוכן במהירות האור, בחיסכון כספי משמעותי.

כיום יש מלוא היד כלים אוטומטיים בתחום השיווק – ובייחוד אצל ענקיות הטכנולוגיה גוגל, פייסבוק ושות'. המערכות המתקדמות של גוגל ופייסבוק עוקבות אחרי כמויות עצומות של מידע, מייצרות קהלים ודוחפות את הפרסום הממומן אל גבול האוטומציה המוחלטת.

אוטומציות נוספות ניתן לראות גם במסעות לקוח, שמתוזמנים ומונעים על ידי מיילים אוטומטיים, הודעות טקסט אוטומטיות וכן הלאה. כמו כן די אם נזכיר במילה או שתיים את זאפייר ושירותים דומים, שיוצרים תהליכים אוטומטיים קלים ונגישים – וחוסכים זמן עבודה יקר לאלפי אנשי שיווק.

ראשית התוכן האוטומטי

ותיקי ה-SEO כנראה זוכרים שבתחילת שנות האלפיים (ואולי עוד לפני כן) היו לנו "ספינרים", או "מסובבי טקסט" בעברית צחה. הכלים הללו היו פשוטים מאוד, ומבוססים על פקודות מוכנות מראש: מכניסים מאמר מוכן מצד אחד, והכלי "מסובב" את המשפטים ומוציא גרסאות נוספות של אותו מאמר מצד שני.

אני מכיר אישית לפחות איש דיגיטל אחד שהיה משתמש בכלי כזה, שהכין בעצמו. מאז חלפו כמה שנים נכבדות, וכיום יש כבר כלי AI מתקדמים שבעתיים. הם לא רק מתבססים על פקודות מוכנות מראש, אלא משתמשים ביכולות נוספות כגון למידת מכונה, סריקה ואיסוף של מידע ועוד.

הפעם הראשונה שהייתי מודע לכך שתוכן אוטומטי ממש מחליף תוכן אנושי, הייתה בסביבות שנת 2014. מבדיקה קצרה בגוגל התברר לי שסוכנות הידיעות AP השתמשה בכותבי תוכן אוטומטיים כבר אז, ליצירת מאמרים באתרי החדשות שלה. עד היום איש לא הצליח לדעת שמדובר בתוכן אוטומטי, ואני מניח שגם בגוגל לא ראו בכך בעיה (או בכלל גילו שמדובר בתוכן אוטומטי).

מעבר לכך, AP משתמשת בבינה מלאכותית גם לפרויקטים נוספים כגון איסוף מידע מהרשת, הפצת מידע, יצירת תקצירים, זיהוי תמונות, תמלול בזמן אמת וכן הלאה. אין ספק שהיכולות הללו מרשימות, ובייחוד כאשר ארגון בינלאומי מוביל בתחומו משתמש בהן בדרך קבע. זה גורם לנו לחשוב שגם אנחנו יכולים.

רוצה להתקדם?

    קידום אורגניייעוץ SEOשיעור פרטי

    מה שעובד באנגלית – לא בהכרח יעבוד בעברית (לא בטוח)

    מצד אחד – בתור אחד שהתחיל את קריירת הדיגיטל שלו בתחום התוכן, ורק אחר כך עבר ל-SEO – אני חייב להודות שאני די סקפטי לגבי כל התחום הזה. מצד שני, עם עדויות וממצאים בשטח קצת קשה להתווכח (בעיקר בכל הנוגע לחו"ל… בישראל התחום הזה עדיין לא מפותח, מסיבות שיתוארו בהמשך).

    לדוגמה, איש SEO בשם ג'ייק וורד מספר כיצד בלוג בתחום התוכנה הגיע מאפס ל-300 אלף כניסות בחודש תוך 3 חודשים; זאת הודות ל-5,000 עמודים שנוצרו אוטומטית על ידי בינה מלאכותית (במקרה הזה מדובר על גרסה פרטית של GPT3 הידוע).

    הבלוג ממוקם באלפיים מילות מפתח בשלישייה הראשונה בגוגל, מעל 7,400 מילים במיקומים 4 עד 10 וכן הלאה. ג'ייק אפילו משתף את עוקביו בשני מאמרים שנוצרו בשיטה הזו, כל אחד נוצר תוך פחות מ-50 שניות: מאמר בנושא קפה ומאמר שעונה על השאלה כמה קלוריות יש בפיצה. מרפרוף מהיר על שני המאמרים, נראה שהם כתובים ברמת איכות סבירה, וכמעט לא ניתן לדעת האם הם אוטומטיים או אנושיים.

    נקודה חשובה נוספת היא החיסכון בכסף – ג'ייק מעיד שתוכן AI במקרה הזה היה זול יותר באלף אחוז בהשוואה לכותבי תוכן אנושיים. עם תוצאות כאלה קצת קשה להתווכח, אם כי עדיין לא ידוע האם בסופו של דבר גוגל יעלה על זה וינקוט באמצעים.

    כמובן שאוטומציית תוכן לא עושה את כל העבודה. עדיין צריך לעשות מחקר מילים, לתכנן מראש את מבנה האתר והיכן יישב כל התוכן הזה, קישורים פנימיים וחיצוניים וכן הלאה. למרות זאת, לתוכן יש חשיבות עליונה ביצירת טראפיק מביטויי זנב ארוך, ואלפי מאמרים שממוקדים בנושאים מבוקשים בהחלט ייתנו עבודה (כפי שנתוני הטראפיק של האתר מעידים).

    יש מקרים נוספים כאלה שמצאתי לאחרונה, כולל גם אנשי SEO ישראלים שמשתמשים בתוכן AI באמצעות ספקים מוכרים כגון Jasper או Rytr (יש עוד רבים נוספים שקצרה היריעה מלהזכיר את כולם).

    כאן המקום לציין שהשתמשתי בגרסאות ניסיון של שני השירותים האלה, ולדעתי התוצרים בעברית רחוקים מלהיות משביעי רצון. למרות זאת אני כן משתמש בכלים הללו מדי פעם, ברמה של יצירת פסקאות ולא עמודים שלמים – וגם אז אני עובר ומתקן היכן שצריך. יש לציין שגם בפורמט הדל הזה, נחסך לי זמן עבודה יקר.

    ייתכן שעבור קידום בגוגל זה מספיק; אבל אני אישית לא הייתי משתמש בתוכן אוטומטי בעברית כפי שהוא במצבו הנוכחי – במובן של עמודים שלמים כפי שהם, בלי בדיקה ובלי תיקונים. ממה שראיתי בעבודה קצרה עם ג'ספר ורייטר, כל תוכן אוטומטי בעברית דורש לא רק בדיקה בעין אנושית – אלא גם אינספור תיקונים, עד כדי שכתוב מחדש.

    במקרה כזה, לדעתי כבר עדיף לכתוב את התוכן לבד; אבל זה לא אומר שאי אפשר להיעזר בכלים האוטומטיים בחלק מהמקרים ואולי גם בכולם, תלוי ברמת האיכות. כמו כן כלי ה-AI מגשרים על פערים כאשר יש לנו מחסום כתיבה.

    אז נכון שכתיבה ידנית לא תאפשר לנו להגיע לאלף מאמרי עברית ביום, כמו ידידינו המלאכותיים; אבל יום אחד ה-AI יסגור את הפער. אני מאמין שבקרוב מאוד יגיע שלב שבו כבר לא יהיה אפשר להבחין יותר בין תוכן אוטומטי לאנושי, גם כשמדובר בבלוגים פרטיים או עסקיים (ולא רק אצל יצרני חדשות מובילים).

    ניהול שיחה ויצירת תוכן עם Chat GPT

    לאחרונה נודע על קיומו של צ'ט בוט חדש מחברת OpenAI בשם ChatGPT. מדובר למעשה בבינה מלאכותית המבוססת על GPT3 הידוע, שתפקידה לנהל שיחה ולענות על שאלות.

    אחרי שקצת שיחקתי עם הצעצוע החדש, התרשמתי שמדובר במשהו יחסית איכותי שמסוגל להפיק גם תוצרים טקסטואליים. גם אחרים השתמשו בו ליצירת מאמרים ברמה אקדמית ואפילו כתיבת קוד, ועד כה נראה שהאיכות סבירה עד טובה.

    כל עוד מדובר בנושאים כלליים, Chat GPT הוא בהחלט יישומי ואפילו מרשים… אבל אם תרצו לצלול לתוך נקודות ספציפיות מאוד (כמו מי נתן את ההוראה לפתוח במלחמת יום כיפור) – כנראה שתתאכזבו. הכלי עדיין לא שם ואולי זו בכלל לא מטרתו המוצהרת.

    חובה לציין שבחנתי את הכלי כמעט רק באנגלית. ברגע שביקשתי ממנו לכתוב מאמר בעברית בנושא כלשהו – התוצאה הייתה מזעזעת. כל מה שנותר הוא לעקוב אחר השינויים וההתפתחויות בתחום התוכן האוטומטי, כדי להבין לאן אנחנו הולכים ומה יהיו יכולותיהם של הכלים החדשים.

    כדאי לשמוע מה המורה דני חושב:

    @ask__dani מה דעתכם על הכלי המטורף הזה? #מדברים_עם_רובוט ♬ original sound – Ask Dani

     

    האם תוכן AI שווה את המאמץ?

    בכל הנוגע לאנגלית ולשפות לטיניות אחרות, אני מניח שכן (לא ביררתי בעצמי, אז טל"ח). בכל הנוגע לעברית, לאור ניסיוני הקצר בתחום אני חושב שכיום כלי ה-AI עדיין לא הגיעו לרמה מספקת מבחינת איכות התוצרים.

    אין שום מניעה להשתמש בכותבי תוכן אוטומטיים בעברית, כל עוד מישהו יעבור על התוצר הסופי ויוודא תקינות. אם למישהו יש ניסיון טוב יותר משלי עם תוכן אוטומטי בעברית, אשמח לשמוע על זה.

    מצד שני אתם תמיד יכולים לנסות בעצמכם וללכת על כל הקופה, בלי בדיקות ובלי וידוא הריגה. פשוט ליצור אלפי מאמרים אוטומטיים, להעלות אותם לאתר כלשהו ולראות מה יקרה. כך תבינו מול מה אתם ניצבים והאם זה שווה לכם את המאמץ ואת ההשקעה הכספית.

    כאן המקום לציין שגם ג'ספר וגם רייטר מציעים גרסת ניסיון חינמית, אבל מוגבלת מאוד. אם אני זוכר נכון, גרסת הניסיון של Rytr מאפשרת להפיק מאמרים ארוכים יותר בהשוואה ל-Jasper.

    שחקו עם הכלים הללו ובדקו את התוצרים שלהם. בסופו של דבר מה שקובע הוא האם אתם מרוצים מהתוצאה, והאם התוכן הזה מביא לכם תועלת (טראפיק, לידים, מכירות – ובלי סינונים ועונשים מגוגל).

    עדכון – תוכן AI בעברית ברמה סבירה עד גבוהה

    מאז נכתב העמוד הזה חלפו מספר חודשים, והתרחשו מספר שינויים משמעותיים גם בזירת ה-AI בעברית. כיום יש מספר שירותים של ספקים ישראלים, המציעים תכנים ברמה סבירה עד גבוהה – גם בעברית!

    כמה מהספקים המובילים לדעתי נכון להיום: Lazy SEO, Kwin ודיגיפארם. ראיתי לא מעט דוגמאות לתכנים אוטומטיים מבית היוצר של שלושת הספקים הללו, ואני חייב לציין שמדובר באיכות די טובה (אפילו טובה מאוד). יש מאמרים שכלל לא זיהיתי שנכתבו על ידי בינה מלאכותית.

    סך הכול מדובר בתוכן די איכותי, מהיר מאוד (תוך מספר דקות למאמרים של 500 עד 2,000 מילה ואף יותר), ובעלויות זולות משמעותית בהשוואה לכותבי תוכן אנושיים. לשם העולם הולך וכדאי מאוד לעלות על הרכבת הזו.

    תוכן AI לא משתווה לתוכן אנושי (לפחות כרגע)

    בדיקה של 744 עמודים ב-68 אתרים לאורך שנה, מעידה כי תוכן אנושי מביא הרבה יותר תנועה לאתר מאשר תוכן AI. כל זה נכון לסוף 2024.

    תוכן AI או תוכן אנושי
    מקור: Neil Patel Digital

     

    דילוג לתוכן